Nyt, kun Ponio on asunut meillä jo yli kolme viikkoa, on aika listata penskan herttaisimmat/riiviömäisimmät/rakastettavimmat piirteet. TOP 10 Ponio, olkaa hyvä!

1. Ponio, joka kallistelee päätään puolelta toiselle kuunnellessaan oikein tarkasti, kun sille puhuu. Pää kääntyy ensin toiselle puolelle, sitten taas toiselle, ja tummat silmät katselevat tarkasti puhujaa. Tekisi mieli vain jutella Poniolle koko ajan, kun se on tuollainen <3

2. Ponio, joka nukkuu mitä hassuimmissa paikoissa ja asennoissa. Pari päivää sitten se kaivautui sisään peittoon ja teki sinne itselleen mukavan kiepin, jonne katosi nukkumaan... Ja sitten sitä ei meinattu löytää ollenkaan, niin suojaisessa paikassa se veteli sikeitä.

3. Ponio, joka yrittää haastaa vaikka teekupin leikkimään. Tai ruokakupin, tai ilmapallon, itse asiassa ihan minkä tahansa esineen :D Se pomppii kohteen ympärillä ja lyö sitten etutassut maahan niin että takapuoli on pystyssä ja häntä heiluu.

4. Ponio, joka saa hepuleita. Eilen se läähätti ekaa kertaa saadessaan sellaisen hepulin, että vain sinkoili ympäri asuntoa. Sera juoksi osan aikaa mukana, mutta Ponio oli niin nopea ja sujahteli niin pienistä paikoista läpi, että osan aikaa Serakin vain tuijotteli ihan ihmeissään...

5. Ponio, joka vielä viikko sitten ryömi usein sohvan alla haukkumassa uhoten. Eilen huomattiin, ettei se enää mahdu sinne. Nyt se toisaalta seisoo usein sohvaa vasten, rummuttaa sohvatyynyjen reunaa etutassuillaan ja kiukuttelee, kun ei vielä osaa hypätä ylös. Huvit ovat siis toiset :)

6. Ponio, joka on niin rohkea ja reipas, että sai koirakoulussakin kehuja siitä, kuinka helposti se tutustui ohjaajaan. Muita koiria olisi kiva moikata ja uudet paikat ovat jänniä tutkia, ja kaikkein parasta on saada juosta vapaana!

7. Ponio, joka kuitenkin joskus vähän pelätessään aina turvautuu matteensa. Olisi kamalaa, jos en koskaan saisi kokea olevani se turva ja lohtu liian jännittävissä tilanteissa ;)

8. Ponio, joka nukahti jalkoihini kesken ensimmäisen koirakoulutuntinsa, kun kävimme läpi näyttelyn kulkua. En ollut ennen ollut pikkupennun kanssa koirakoulussa, joten tämä oli ihan uusi kokemus. Ponio teki kuitenkin parhaansa koko tunnin ajan, ja olen siitä todella ylpeä!

9. Ponio, joka aika usein jo tekee tarpeensa ulos. Eiköhän siitä vielä sisäsiisti saada :) Papereilla se käy aika hyvin, välillä vähän unohtuu minne sitä pitikään mennä, mutta ei se niin vaarallista ole.

10. Ponio, joka riehuu Seran kanssa niin, että kuuluu vaan hurjaa leikkimurinaa ja tanner tömisee, kun kaksikko mellastaa. Nuo ovat kyllä parhaat kaverit, ei tuon paremmin kai voisi toimeen tullakaan! Tuntuu, että Serakin on paljon onnellisemman oloinen nyt, kun sillä on oma "pikkusisko", jonka kanssa voi leikkiä aina kun siltä tuntuu :)