Tänään heräsin aikaisin totuttaakseni itseäni hiljalleen uuteen vuorokausirytmiin, koska neljän ja puolen viikon päästä pitää alkaa joka aamu herätä kahdeksan aikoihin viemään koirat ulos. Lisäksi Mikon piti lähteä kahdeksaksi koululle, joten nousin sitten siinä samalla (tosin menin jonkin ajan kuluttua vielä vähän torkkumaan..).

Myöhemmin jouduin herättämään itseäni kunnon kupillisella kahvia (okei, juon kahvia aina yhden 8 dl mukillisen :D) ja tein siitä ehkä vähän vahvempaa kuin yleensä (se ei ole mitään suomalaista tiskivettä vaan italiasta tuotua tosi vahvaa ja hyvää laatua, jota ei normaaliin kahviin tarvitse laittaa niin paljon kuin suomalaista). Kului hetki ja ta-daa! Kun Mikko alkoi pelata Zeldaa, sain yhtäkkiä inspiksen toiseenkin fantasiakirjaan, siihen, josta jo aikaisemmin kai sanalla mainitsin. Siis siihen apokalyptiseen. Juonesta pitäis vieläpä tulla vähän epätavallisempi ja tarkoituksena on kiertää mahdollisimman paljon kliseitä, jos taas DFA:ssa ideana on kerätä niitä liikaa. Nyt mulla on taas kaks kirjaprojektia rinnakkain, mikä on hyvä, koska en jaksa koko aikaa keskittyä vain yhteen.

Äsken hajosin ihan totaalisesti, kun katselin YouTubesta yhtä videota, jossa papillon veti agilityradalla. Ei siinä mitään, suoritus meni hienosti, mutta Sera nukkui mun vieressä sohvalla ja liikutteli korviaan aina kun kuului jotain kiinnostavaa ääntä. Yhtäkkiä se kiinnostui agilityvideon äänistä - koiran haukahduksista ja tuulen kohinasta videokameran mikissä - ja tunki nenänsä tietokoneen kaiuttimeen jääden siihen kuuntelemaan hyvin tarkasti. Yritin pitää pokan ja onnistuin kysymään Seralta: "Missä toinen koira on? Missä?" Olen opettanut Seralle, että kun kysyn "missä henkilö x on?", kyseinen henkilö pian ilmestyy jostain. Niinpä Sera hyppäsi alas sohvalta, juoksi muutaman askeleen eteiseen päin ja jäi tuijottamaan ulko-ovea :D Siinä vaiheessa sitten hajosin ja sanoin Seralle, että toinen koira tulee vasta huhtikuun puolella ;)

Nyt painiskelen yhden ongelman kanssa: kirjoitin ekana NaNoWriMo-vuotenani kirjan, joka jäi pelkäksi harjoitukseksi, vaikka kyllä valmistui. Pitäisi "vaan" kehittää juonta, kirjoittaa juttu sujuvammalla kielellä, muokata henkilöitä jne., jos siitä haluaisi jotain, eikä se kiinnosta, koska ideoita on muutenkin paljon. Tällä hetkellä mietin, viitsinkö käyttää yhden henkilön nimen uudelleen tässä apokalyptisessä kirjassani. Merkitys sopisi hyvin, nimi on kiva, eikä muita yhtä hyviä meinaa löytyä. Tämän henkilön persoonallisuus ja ulkonäkö ovat kuitenkin täysin erilaiset kuin 66-kirjassa, joten mietityttää, onko liian hankala tehtävä pitää nämä kaksi herraa eri henkilöinä niin, että he eivät alkaisi muistuttaa liikaa toisiaan.