Viimeksi tänne kirjoittaessani meillä ei vielä ollut Poniota, mutta nyt se istuu tuosa jaloissani ja välillä piipittää :)

Ponion muutettua tänne eilen olen taas oppinut/muistanut paljon asioita koiranpennuista. En tiedä pätevätkö nämä kaikkiin, mutta ainakin Ponioon (ja Seraan) pätevät.

1. Pennut eivät nuku aamuisin pitkään. Tätä en enää Seran pentuajoilta muistanut. Ponio herätti minut seitsemältä, mutta ei se toisaalta mitään, koska sekä pentu että tuore "tuplamatte" (siis kahden koiran matte) olivat molemmat kuukahtaneet petiin heti yhdeksän jälkeen.

2. Pennut leimautuvat uuteen laumaan saman tien. Ponioltakaan ei mennyt montaa tuntia siihen, että se jo ulkonakin tulee jalkojen väliin turvaan aina jos joku uusi juttu pelottaa.

3. Pentujen huomio on helppo kiinnittää haluttuun kohteeseen. Esimerkiksi jos se puree jotain kiellettyä, sille ei tarvitse kuin ojentaa joku sen oma lelu, niin se alkaa onnessaan syödä sitä. (Ainakin näin pikkupentuna.)

4. Pennut kykenevät keskittymään käsittämättömän pitkiä aikoja puruluun jäystämiseen. Ei uskoisi, että ne voivat oikeasti vaan pureskella niitä pitkiä aikoja, ja muutenkin ainakin Ponion keskittymiskyky näyttää olevan aika hyvä.

5. Pennut pystyvät ahtamaan itseensä ison määrän ruokaa. Okei, tietenkin ne ovat kasvuiässä ja syövät paljon, mutta Ponion ruokahalu heti alusta alkaen on kyllä tosi hyvä. Se ei paastonnut yhtään uudessa kodissa vaan oli heti innoissaan, kun sai ruokaa.

6. Pennut eivät ainakaan vielä 8 viikon iässä pahemmin pysty istumaan ja katsomaan samalla ylöspäin, koska heittävät silloin heti kuperkeikan. Ylipäänsä ne heittävät kuperkeikkoja koko ajan, kun tasapaino ja koordinaatio ovat vielä niin kehitysasteella :)

7. Pennut saavat aikaan käsittämättömän kovan äänen alkaessaan itkeä ja huutaa. Tämä tuli todettua eilen autossa, kun Ponio huusi Lempäälästä Hämeenlinnaan asti niin, että ainakin kuskin eli allekirjoittaneen korvat olivat haljeta.

8. Pennut ovat tosi reippaita, ainakin Ponio ja Sera. Heti uuteen kotiin tultuaan ne alkavat tutkia paikkoja eivätkä mitenkään liikoja ujostele.

9. Pennut nukahtavat hyvin nopeasti ja hyvin hassuihin paikkoihin...

10. Pennut ovat aina paljon pörröisempiä, pienempiä ja suloisia kuin sitä odottaisi! Niin se aina menee :)

Viime yön Ponio nukkui sängyssä (= runkopatja), jouduin siirtämään tyynyni jalkopäähän, koska Ponio itki koko ajan, ja sitten pentu jo kömpikin itse tyynyni viereen. Jossain vaiheessa yötä se siirtyi tyynylleni :D Pääasia kuitenkin, että se nukkui ihan hyvin ja alkoi piipittää vasta aamulla, kun sille tuli vessahätä eikä se meinannut päästä omin avuin alas.

Sera on selvästi vähän tyytymätön tilanteeseen ja pysyttelee mieluusti kaukana Poniosta, mutta ei ole onneksi mitenkään liikoja murissut, pari kertaa vaan vähän ja silloinkin oikeastaan syystä.

Ponion korvat, jotka ovat olleet jo kokonaan pystyssä, ovat muuten nyt taas lupassa, joten vielä emme tiedä minkä sortin perhonen siitä kasvaa :)