Tänään tuli lueskeltua Veikselistä (ja nyt oletan, että yleissivistyksen perusteella jokainen tietää, mistä puhun. Muussa tapauksessa on kyllä selkeästi tullut nukuttua sekä yläasteella että lukiossa.)

En enää tiedä, kumpi kirjoista on mielenkiintoisempi, ainakin toistaiseksi toi uusi on tosi jännä. Luen sitä kyllä paljon mieluummin kuin mitään fiktiota, jälleen kerran tulee todistettua se, että totuus on tarua ihmeellisempää.  Se muuten pitää itse asiassa aina paikkansa, silloinkin, kun sitä ei ihan heti tulisi ajatelleeksi. Siksi perustan fantasiakirjanikin aika tukevasti todellisuuteen enkä turhaan ala satuilemaan samalla tavalla kuin vaikka Pottereissa tehdään... Sillä lastensatuilulla nimittäin vaan osoitetaan, ettei ihmisen mielikuvitus yllä yksinään yhtä pitkälle kuin yhdistettynä todellisuuteen.

Penturadiossa alkaa olla jo suunnilleen 4,5 tuntia musiikkia, eikä Poniota nyt ainakaan ekojen kuukausien aikana pidemmäks aikaa yksin jätetäkään. Olen tänäänkin saanut tosi monta uutta biisiä siihen soittolistaan. Pitäis olla sellasta rauhallista, ei mitenkään rassaavaa musiikkia, jossa lauletaan eikä ole mitään hermostuttavia ääniä. Sellaista normaalia radiomusiikkia siis... Ehkäpä vois kans soittaa penskalle sitten yhtä saksalaista nettiradiota, jota on tullut aina silloin tällöin kuunneltua :)

Tänään aamulla Sera suhtautui tosi nätisti vastaantulevaan spanieliin, oikein lähti mukaan pieneen leikkiinkin. Olisi ollut vielä parempi, jos molemmat olisivat olleet vapaana, mutta nyt olivat hihnassa. Näyttää kuitenkin siltä, että Sera on pikku hiljaa alkanut oppia, ettei toisille koirille tarvitse rähistä. Kun tähän yhdistetään se, ettei Sera nykyään kotona hauku juuri ollenkaan, voidaan todeta, että kunhan se vielä lakkaa haukkumasta joillekin autoille lenkeillä, se on itse asiassa käytökseltään kuin unelma. Rento koulutus ja Victoria Stilwellin opit ovat auttaneet.

Pitäis muistaa käydä katselemassa eri paikoista sellaista keskikokoista termaria, johon sais laitettua vaikka teetä tai kahvia jos lähtee kirjoittelemaan/ulkoilemaan/pääsykokeisiin/minne ikinä nyt lähteekin. En tiedä kuinka paljon sellainen laadukas pullo maksaa, mutta varmaan jostain tarjouksesta sen saa ihan inhimilliseen hintaan.

Vapuksi on suunnitteilla ensimmäinen pieni perhepiknikki, josta olen varmaan maininnutkin jo aikaisemmin. Joka tapauksessa mietin jo ihan innolla, mitä kaikkea kivaa voisi tehdä sinne itse, mitä koirille otetaan jne. Ja tietysti sekin pitäis päättää, milloin mun lahjaks saamani (kallis) shampanjapullo juodaan! Kenties sitten kun pääsykokeen tulokset tulee? Vappuna? Kun Ponio tulee? Juhannuksena? Jaa, pitää ensin selvittää kuinka monta lasillista siitä tulis.

Mun apokalyptisen fantasiakirjani saagin nimeksi tulee kyllä ehdottomasti Eem.